Videre i Loughborough


February 7, 2018

Jeg vandt min første runde med 3-6 6-4 7-6 (3) over Nicky Hu, USA.

Det var en virkelig god sejr for mig. Han spillede virkelig godt, og jeg måtte slide for sejren. Det er naturligvis anderledes forhold for mig i denne uge, og jeg skulle lige vænne mig til det – mest pga hvor godt, han spillede. Boldene er blødere og langsommere i denne uge, så man kan slå hårdere og stadig få den ind. Jeg kan selv godt li de her forhold, men jeg blev ærligt talt blæst af banen i første sæt. Han flænsede på alt, og han havde held med det meste. Jeg følte, at det hele fløj om ørerne på mig, og at han slog dobbelt så hårdt, som jeg. Hver gang han bare havde lidt tid, fik den tryk 16, og jeg var virkelig stresset i spillet. Desuden var min serverytme ikke specielt flydende. Den føltes akavet, og jeg fik ikke sluppet armen fri, og var derfor ikke nogen speciel trussel for ham. Han var meget aggressiv på mine andenserver, og jeg følte ikke, jeg var i stand til at serve igennem ham. Samtidig forsøgte jeg at spille det hurtige spil, jeg havde held med i weekenden, men det spillede bare ind i hans hænder. Han passerede guddommeligt og var helt nede med at spillet blev forceret. Det var totalt fair, at han tog første sæt med dobbeltbreak.

Fra andet sæt forsøgte jeg at trække duellerne lidt ud, og være ekstra omhyggelig med adressen på mine slag. Jeg var begyndt at returnere godt i slutningen af første, da han begyndte at give mig lidt flere andenserver at arbejde med. Så jeg følte, jeg havde noget at arbejde med. Jeg brød da også første game, men han fortsatte sine aggressive attitude, og brød mig tilbage med det samme. Vi fulgtes ad til 3-3. Jeg følte, at jeg havde overtaget lidt, og at han nu var mere afhængig af at vinde direkte på serven. Jeg fik konverteret det til et break og servede sættet ud.

Det fortsatte i 3., og jeg kunne fornemme, han var ved at blive træt. Han slicede mere på sin baghånd, og missede lidt flere returer. Jeg var ikke skarp nok til at udnytte dette, og faldt lidt i tempo med ham i starten. Heldigvis var jeg opmærksom på det, og fik hevet mig op og brudt ham til 4-3. Jeg var meget opmærksom på det næste game, da jeg havde slidt så hårdt for at komme foran, og jeg ville ikke lade ham komme tilbage i kampen. Det gjorde jeg så alligevel, og de næste 10 minutter var det eneste mentale udfald under kampen. Jeg er ekstremt tilfreds med, hvordan jeg håndterede kampen derudover. Jeg var rolig, godt koncentreret og kørte positivt på. Men de her 10 minutter var tæt på at blive dyrebare. Den første bold ved 4-3 taber jeg, fordi jeg stopper med at spille, da der et let på serven. Dommeren hører det ikke, og jeg taber pointet. Det næste point tager han ved at trække rundt om en kort andenserv og slå en vinder, og jeg lagde al min energi over på det det manglende dommerkald fra det første point. Han udnyttede situationen til at finde sin anden luft og svinge igennem på alt igen, og han havde held med det. Jeg kunne lige pludselig ikke stoppe blødningen, og det eskalerede til 4-5 0-40. Først her fattede jeg ro igen, og kom tilbage til en konstruktiv koncentration. Jeg reddede de 3 matchbolde samt 0-30 i det næste game, og spillede så en meget solid tiebreak, hvor det virkede som om luften gik ud af ballonen for ham. Han lavede fejlene, mens jeg stod på baglinjen og holdt fin intensitet. Han satte 0 førsteserver, og jeg udnyttede det med det samme, og fik kørt bilen i mål.

Det var virkelig en herlig sejr. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst reddede matchbolde – jeg tror ikke, jeg gjorde det en gang i 2017, og jeg har heller ikke vundet mange 7-6 i 3. Men mere vigtigt var måden, jeg gjorde det på. Jeg arbejdede med, hvad jeg havde, og spillede min chance med, hvad jeg havde på dagen. Det gjorde at jeg glædede mig over sejren, i stedet for at blive lettet :-). I double er vi i semi efter en solid sejr i dag.