US Open og Chicago


September 3, 2018

Jeg har spillet 4 kampe siden sidst. Jeg spillede en ærgerlig første runde i Portoroz efter en glimrende kval. Jeg fandt aldrig vejen efter at komme ud på yderbanerne igen og fik aldrig spillet mig ud mod en spiller, der spillede virkelig smart contra imod min tennis.

Derefter havde jeg en træningspause op imod US Open. Jeg ville egentlig have spillet Winston Salem, men jeg var ikke i stand til at komme med, så det blev til en træningsuge i NY i stedet. Jeg følte mig godt forberedt, da vi endelig kom i kamp, men havde haft vanskeligheder med min serv, og det lå lidt i baghovedet i kampen. Derudover spillede vi ingen specielt god kamp og vi tabte 4 og 2. Vi var foran med 4-3 og break, men tabte det med det samme og det slog pusten lidt ud af os. Vi tabte 6 games i streg, og selvom vi forsøgte, gik det ikke vores vej. De spillede ok, og Zeballos var banens bedste – selvom det ikke sagde så meget lige i den her kamp.

Efter min kamp rejste jeg til Chicago for at spille kval til en stor challenger. Jeg fik lidt ærgerlig forberedelse, da mit fly var 7 timer forsinket, så jeg ankom sent. Jeg spillede første kamp, og gjorde det fint i den første kamp mod Joris De Loore, BEL. Jeg startede meget stresset og hektisk, fordi jeg var så opsat på at skabe noget og få noget offensiv tennis ud. Men forholdene var ikke optimale for det, da det var blæsende og meget flyvende bolde. Jeg kom ned med break fra starten af, og skulle lige finde mig til rette. Planen var at trække nogle fejl fra hans forhåndsside, og i slutningen af første sæt gik det virkelig op for mig, at jeg kunne serve og slå stort udelukkende til hans forhånd, og han ville misse størstedelen, så det gjorde jeg, og det vendte sætte for mig. Han servede stadig godt, og begyndte faktisk at serve bedre og bedre i de sidste to sæt, så jeg havde svært ved at komme med i hans games. Jeg spillede nogle tynde fejl og gav ham et break, og pludselig fandt jeg mig i ingenmandsland rent taktisk. Ikke rigtigt offensivt, og heller ikke rigtigt defensiv. Jeg røg derfor lidt ned i kadence, og måtte trække mig op i 3. sæt. Det gjorde jeg glimrende. Jeg begyndte at serve meget bedre, og der var ikke rigtigt åbninger for nogle af os. Jeg servede stort set kun på hans forhånd, og han fik ikke mange ind, og viste tydelige tegn på frustration, hvilket gav mig ro til at tro, det var mig, der ville trække mig ud med sejr. Og ved 6-5 fik jeg forceret nogle fejl og udnyttet nogle andenserver til at bryde til sejr. En yderst glimrende sejr med herlig attitude og fight. Den var jeg glad for!

Den anden kamp var senere samme dag. Jeg må modvilligt indrømme, at jeg er nået en alder, hvor det er lidt tungt at spille to kampe på en dag – specielt når den første var 2. timer 40 min. Og i dag var der lang tid imellem kampene. Jeg havde næsten foretrukket kortere tid, så jeg kunne holde kroppen kørende. Men det var naturligvis ikke årsagen til, jeg tabte til Kaichi Uchida, JPN. Han var en lidt mere defensiv spiller og havde bye i sin første kamp, så jeg planlagde at komme ud som torden og lynild og udnytte, at jeg kendte forholdene. Desværre var forholdene heller ikke til det, og jeg kunne godt tænke mig, jeg havde væbnet mig med lidt mere tålmodighed fra starten. Jeg sagtens have spillet med ham, men stressede igen og var meget hektisk. Jeg forsøgte næsten at skabe noget på hvert slag, og jeg fik en tynd start. Desuden kom boldbørnene først i slutningen af første sæt, og da banen var så stor, og ikke havde forberedt mig på det, slog det min rytme lidt i stykker  at skulle gå rund tog samle bolde hele tiden. Naturligvis også fordi, jeg var stresset over mit spil. Han spillede ok – han anvendte sin forhånd godt og lavede få fejl. I slutningen af første sæt begyndte jeg at får bedre fat, og var lidt uheldig med ikke at bryde tilbage til 4-5. Jeg begyndte at få mere held med at spille fladere igennem banen. Desværre blev jeg brudt i første game i andet efter nogle tynde fejl, og jeg var derfor igen bagud på scoreboardet. Jeg havde store problemer med at holde serv fra modvinden hele kampen – holdt kun 1 gang i kampen. Jeg kom bagud med dobbeltbreak og begyndte derfra at overlade al initiativ til ham og spille alt på hans forhånd, og det gav mig næsten comeback. Jeg fik et break tilbage og havde yderligere to breakbolde til 4-4, men det blev ikke til mere, desværre. Mit niveau var lavt, og jeg spillede heller ikke specielt smart, men jeg er meget glad for min fight, hvad jeg forsøgte og hvordan jeg holdt en kompetitiv attitude. Jeg er stadig med i double, som starter tirsdag.