Spildte muligheder gav nederlag


July 29, 2018

Jeg tabte med 6-7(5) 6-3 2-6 til Karim Maamoun, EGY.

Det var revanche opgør fra Davis Cup tidligere i år, så jeg havde ekstra håbet at få skovlen under ham denne gang. Men det skulle ikke være, og på mange måder mindede denne kamp om den sidste.

Jeg kom godt fra start med break til 2-0, som han dog fik reduceret med det samme. Mine første to servegames var de mindst overbevisende fra min side i de første to sæt. Jeg var lidt henholdende fra baglinjen og han fik satte nogle gode dybe returer. Så efter det game besluttede jeg mig for at spille serv-volley på alt simpelthen, ingen undtagelser. Det gav mig en afklarethed, og jeg servede ham mere eller mindre ud af banen i de første to sæt. Han var på 40 en gang, fordi jeg sjuskede nogle point fra á 40. Derudover var mine games meget hurtige, og jeg var overrasket over at se min førsteservsprocent fra andet sæt, for det føltes, som om jeg servede godt.

Jeg følte, at alle returer var spilbare, men jeg fik ikke så meget kontinuerlig tur i den. Jeg blev ved med at blive fanget på de langsomme server. Men da han ikke havde tilstrækkelig kvalitet, fik jeg en del muligheder alligevel, som jeg ikke fik konverteret. Fra baglinjen spillede jeg, som jeg ville. Jeg anvendte min slice rigtigt og skiftede tempo på de rigtige tidspunkter. Jeg kom frem i en mængde, jeg var tilfreds med. Alligevel gjorde det ikke nok forskel for mig, da jeg havde lav kvalitet i min eksekvering. Ærgerligt, for jeg følte, han ikke kunne bryde mig, som jeg servede i dag. Vi gik i tiebreak, og jeg kom foran med 4-3 og serv. Her satte jeg to gode førsteserver, som han heldigt fik krøllet over med ramme returer. Den ene til halvvolley, den anden til et smash, og jeg håndterede begge situationer ærgerligt, da jeg ikke fik justeret til boldens pudsige flugt. Jeg fik reddet en sætbold i hans serv ved 4-6, men tabet desværre på den næste efter en reflex volley, jeg normalt forventer mig mere af.

I andet sæt fik jeg første smag på en træt mentalitet. Jeg er ikke vant til at spille med de her rytmer, så i et par servegames, begyndte jeg at tabe koncentrationen. Jeg tog mig selv i at finde det lidt kedeligt, at serve partierne så let hjem, og ikke rigtigt finde flow i returerne. Jeg stillede mig bare op og servede partierne hjem uden den store besvær, så jeg måtte tage fat på mig selv og hanke op i mig. Jeg lavede nogle justeringer i mine returer og dækkede hans favorit server og forcerede ham til at serve, hvor han ikke ville, og jeg fik lige pludselig lidt gang i den, og jeg brød tre gange i træk og slog en del returvindere. Jeg endte med at vinde andet sæt med dobbelt break.

En ting, der ikke overraskede mig efter kampen til gengæld, var min serve statistik for tredje sæt. Det var godt nok pudsigt at gå fra så højt niveau til så lavt fra et game til det næste. Det irriterende var, at jeg kunne fornemme det komme. Så jeg forstærkede selv fortællingen. Jeg kunne mærke, jeg var mentalt træt, og jeg var bange for ikke at fortsætte det høje niveau. Så fra at have servet i et godt flow begyndte jeg lige pludselig at være meget bevidst om at serve det gode flow, og kombineret med træthed, kollapsede min serv totalt. Jeg startede med et game, der kan gøre mig søvnløs i nat. 0 første server, 2 missede volleys, 1 tynd andenserv og 1 dobbeltfejl. Jeg fik brudt tilbage med det samme, men spillede endnu et vagt parti med dobbeltfejl og missede flugtninger til at komme ned med break, og derfra var der ingen gas i ballonen længere. Jeg kom slet ikke op til serverne, fik ikke reageret hurtigt nok i fødderne på returerne og fokuserede for meget på problemerne.

Jeg sjuskede også med nogle af mine rutiner i dag. Jeg har oparbejdet mig nogle gode rutiner, og selvom det havde været udfordrende under alle omstændigheder, men jeg finder ro i at have nogle rutiner, jeg kan stole på. Og når jeg er stresset mentalt, er manglen på samme noget, der kan starte den negative spiral. Sådan var det lidt i dag, og det er noget af det letteste at håndtere. Så det er irriterende. Jeg ved dog også, jeg lige skal ind i rytmen igen. Jeg har kun spillet en turnering siden maj, så jeg ved, jeg ikke kan forvente, det bare spiller for mig fra starten af. Derfor er jeg også glad for, at mit spil og intention var, som jeg ønskede, selvom kvaliteten ikke helt var der. Statistikken fortæller trods alt også, at jeg gjorde mange ting rigtigt, når vi spillede 29 point mere i hans serv, og han havde 0 breakbolde fra 2 game til 3. sæt.