Slut i USA


November 9, 2017

Jeg tabte med 4-6 6-7(2) til Darian King, BAR.

Jeg er meget glad for, hvordan jeg spillede. Jeg holdt duellerne korte, kom til nettet og var aggressiv fra baglinjen – præcis, som jeg havde planlagt inden. Taktisk var det måske sådan han godt kunne li det – at jeg angreb ham, og han kunne bruge sin hurtighed og storartede kontraangreb. Og de var virkelig storartede! Måske han ville kunne fanges taktisk ved at overlade lidt initiativ til ham og spille lidt langsommere, men jeg følte mig så godt tilpas, at jeg havde tiltro til min egen måde at spille på. Jge synes også,  jeg fik de muligheder, jeg skulle bruge. Jeg tog dem bare ikke.

Første sæt servede jeg ikke specielt godt. Jeg kunne mærke, jeg ikke havde god snap i armen, og jeg tog ikke ligeså mange frie point, og tog også farten lidt mere af serverne. Jeg var godt på boldene, men missede med små marginaler, når jeg missede. Det var et tæt sæt. Jeg havde break chancer, han havde break chancer, og jeg føler, jeg var godt med i spillet. Han brød tidligt, jeg brød tilbage til 3-3, og tabet desværre min serv med det samme igen.

I andet sæt begyndte jeg at bearbejde min serv lidt bedre, og jeg havde nogle gode toughe holds. Jeg fik fat i et par returer ved 2-1, og brød til 3-1, men på trods af 4 gamebolde, lykkedes det mig ikke at cementere breaket. Det var ekstra ærgerligt, for jeg havde fornemmelsen af, at jeg var ved at stikke lidt af fra ham. Ved 5-4 har jeg tre sætbolde. Han sætter alle tre førsteserver. De to første var dog ikke specielt gode, og jeg havde spil på dem. Den første bliver jeg grebet lidt afstemningen og overspiller. Den anden underspiller jeg som en reaktion af min overspilning på den første. Den tredje var et es. Jeg havde 15-30 i næste returgame også, men jeg kom ikke tættere. Han holdt og jeg spillede en yderst undervældende tiebreak.

Jeg er virkelig glad for, hvordan jeg spillede. De ting, jeg ikke gjorde så godt – udover serven – synes jeg var fordi, jeg ikke håndterede hans modsvar godt nok. Han var virkelig stærk i siden, og ofte, når jeg troede, jeg havde ham langt ude, og kunne angribe den næste, neutraliserede han den dybt. Eller hvis jeg endelig kom ind, passerede han stærkt eller gjorde det svært for mig. Han kom ind i mit hoved, og jeg begyndte at tage nogle skæve valg, overspille og dække forkert ved nettet, fordi han slog nogle gode passerslag. Jeg ville ønske, jeg havde fortsat med mere standard beslutninger og net dækning, og blive ved med at stille ham gode spørgsmål. I stedet var det mig, der reagerede først, og gav ham lidt for meget respekt, når jeg havde flugtninger. Men det er naturligvis også et resultat af, at han er en af de bedre kontraspillere, jeg har spillet mod længe – specielt mens jeg har spillet godt. Jeg var ikke helt klar på det, men det er heller ikke så mærkeligt.

Jeg tager nu hjem fra USA efter en meget tilfredsstillende tur. Jeg begyndte at finde stilen i udendørs challengerne, og fik nogle gode sejre, og jeg fandt virkelig spillet i de sidste to uger. 17 kampe på 5 turneringer er et snit, jeg ikke just har haft tidligere i år. Jeg er virkelig glad for mit niveau og præstationer. Jeg har spillet tæt i alle kampe – bortset fra Vegeas – og føler, jeg har fundet tilbage til det spil og farlighed, jeg gerne vil have. Først kommer præstationerne, så kommer resultaterne!