Rusten start i Korea


April 28, 2018

Jeg tabte første runde kval i Seoul med 4-6 1-6 til Yong-Kuy Lim, KOR.

Det var så rusten en kamp fra min side af. Jeg kunne godt mærke, at det var længe siden, jeg havde spillet en kamp, samt spillet udendørs. Jeg kunne ikke finde en god balance. Min modstander spillede en fin kamp, og er en god spiller. Jeg kender ham fra tidligere, og har igennem de sidste mange år været en af de bedste spillere i Korea, og hans rangering er ikke retvisende mht hans niveau. Han slår hårdt og aggressivt fra baglinjen, server og returnerer godt og har en virkelig god baghånd.

Jeg kom godt fra start og brød i første game. Han missede mange førsteserver, og jeg var over andenserverne. Desværre smed jeg breaket med det samme. Jeg fik en elendig dom imod ved á 15, og da jeg efterfølgende tabte pointet, lod jeg det gå mig på. Jeg mærker mere og mere, at jeg håndterer, hvad jeg vurderer til at være uretfærdigheder imod mig (jeg ved godt, de ikke eksisterer, og er en del af en fortælling, jeg skaber for at beskytte mig selv imod virkeligheden, der siger, at jeg ikke er god nok) meget tyndt. Jeg er skrøbelig og spiller med nervøs energi, og fordi jeg har forberedt mig perfekt, er det lettere for mig at bebrejde andre, end mig selv. Jeg fik gendannet fabriksindstillingerne efter gamet, og spillet et fornuftigt nok sæt – indtil slutningen. Jeg havde problemer med rytmen i min serv, men servede alligevel gode andenserver, hvilket var en af mine vigtigste prioriteter, inden kampen. Jeg fik udfordret hans forhånd, der gav mig en del point, og jeg kom en del frem på trods af, at jeg ikke følte mig specielt komfortabelt tilpas, hvilket også var tilfredsstillende. Til gengæld lavede jeg en del fejl, og når duellen kom igang, var jeg totalt urytmisk. Jeg var ikke så kvik på førsteservsreturerne, men jeg returnerede andenserverne på et godt niveua. Ved 4-4 fik jeg to breakbolde. På den første slog jeg en god retur dybt på hans baghånd, men han slog et stærkt kontraslag, og jeg var ikke hurtig nok på fødderne til at stå imod. Det er den slags slag, hvor jeg følte mig rusten. På den næste servede han et es fordi dommerne ikke kunne se, den var en fod ude. Ved 4-5 spillede jeg et vaskeægte høvlergame. To dobbeltfejl, postkassefejl, simple fejl fra baglinjen. Med andre ord, en foræring. En reaktion på den nervøse spænding, jeg havde haft i starten, som plantede frøet til en destruktiv fortælling, der blev vandet ved den første fejldom og blomstrede ved den anden.

Han reagerede godt på at vinde sættet, og spillede med større frihed i andet. Han tog flere chancer med andenserverne, og havde held med det. Han fandt en bedre balance med sin forhånd, og sænkede i det hele taget fejlene. Han havde gode passerslag. Jeg derimod blev lidt mere forvirret. Jeg forsøgte at hæve ambitionsniveauet mere, men eksekverede med lav effektivitet. Jeg havde mulighed for at bryde tilbage til 2-3, men fik det ikke, og i stedet udbyggede han. Serven var meget afgørende i dag. Han tog mange flere gratis point, og satte sig bedre i spil, mens min førsteservsprocent var i fyrrerne. Selvom, jeg var tilfreds med mine andenserver, var det for meget arbejde, når jeg samtidig ikke havde balancen fra baglinjen.

Jeg vidste godt, det ville blive en udfordrende kamp for mig efter en længere turneringspause. Jeg har brugt pausen på at finpudse mit manifest og blive mere klar på, hvordan jeg vil spille. Jeg er meget glad for, hvad jeg er kommet frem til, og glæder mig så meget til at få det ud. Jeg vidste godt, jeg ville være meget bevidst om nogle af tingene, og derfor være langsommere i eksekveringen. Jeg må forvente flere kampe, før det ligger på ryggraden. Jeg er heller ikke så knækket over niveauet, og jeg forsøgte at gøre de ting, jeg havde sat mig for inden, på trods af, at jeg ville føle mig fristet til at trække mig. Jeg vidste godt, det måske ville medføre et nederlag, men jeg tror, jeg har mere at vinde på sigt ved at holde mig på den sti, jeg vil spille på. Jeg er dog mere trist over min negative mentalitet, men hvis jeg skal være ærlig, så var der forbedringer for mig, så det holder jeg mig fast på. Og så er jeg naturligvis ærgerlig over, at jeg ikke får flere kampe i denne uge. Kampe er, hvad der tæller lige nu, så jeg må skabe en god uge for mig selv, så jeg er rigtigt godt forberedt til næste uge. Jeg har også double i denne uge, hvor jeg fortsætter arbejdet med at skabe gode vaner for mig selv. Jeg spiller med Toshi Matsui fra Japan.