Nederlag men ind som Lucky Loser


October 31, 2017

Jeg tabte min kamp med 6-4 6-7(6) 4-6 til Ed Corrie, England.

Det var en glimrende kamp, der blev spillet med et aggressivt udgangspunkt fra begge sider. Jeg er igen virkelig glad for, hvordan jeg spillede, og det var endnu en forbedring fra i går. Årsagen til, jeg tabte var manglende kynisme og, i mangel på bedre ord, lidt uheld. Jeg fik simpelthen ikke den sidste berømte bold.

Jeg kom virkelig godt fra start, og var forberedt på hans høje tempo. Jeg var i stand til at gøre en forskel med mine returer og komme godt til nettet, samtidig med at jeg havde en glimrende balance fra baglinjen. Jeg administrerede mine servegames glimrende og fik en del gratis point. Det var en meget tæt kamp, hvor vi begge pressede på for at finde et overtag, og i modsætning til mange gange tidligere i sæsonen følte jeg, at jeg vandt det poker spil. Jeg holdt fast i mit spil, og stolede på mig selv. Den tro blev stærkere og stærkere, som jeg kom op med godt vundne servepartier, og kulminerede, da jeg brød til 6-4 i første. Jeg havde været foran med break tidligere, men han brød relativt hurtigt tilbage.

I andet sæt servede vi begge godt, og der var ingen breaks. Han havde virkelig gode anderserver, der slicede lavt ind i kroppen på mig, og neutraliserede mig. Jeg reddede et par breakbolde med gode server, men følte mig ellers godt ovenpå i egen serv. Ved 5-4 har jeg så min første matchbold i hans serv, hvor han server et es. Jeg havde ellers 0-30 i gamet og jeg slår en super retur, jeg følger op til nettet, men han får lidt heldigt skramlet den over kort med vinkel, så jeg ikke kunne presse den næste. Jeg spiller en glimrende tiebreak, og slider godt på. Jeg kommer frem til 6-3 og 3 matchbolde. Først misser jeg akkurat en retur, jeg angreb. Derefter lader jeg et kontraslag fra ham, efter en god retur fra mig, gå, da jeg tror den går ud. Jeg tror, den var ude, men jeg er langt fra sikker. Den blev i hvert fald dømt inde, og jeg var god til at komme hurtigt videre. Den næste bold kommer vi ind i en duel, der ender med, at jeg går efter en Hail Mary med en vild baghånd ned af linjen, der ikke er tæt på at gå ind. ved 6-6 misser jeg en approach i netkanten, og jeg taber sættet på en tynd baghånd. Det var virkelig små marginaler, der ændrede momentum i kampen.

Jeg var egentlig ok tilpas i starten af 3., og lagde også ud med at få breakbold i første game, hvor han desværre servede et es. Han servede i det hele taget storartet i dag – den kredit skal han ha! Jeg holdt ikke, og i stedet brød han med det sidste game, inden nye bolde, hvor boldene var mest slidte. Jeg kom desværre til at flække en ketcher her – ikke med vilje, men det er underordnet. Jeg hader at ødelægge ketchere, og det får mig til at føle mig ussel og forkælet. Så undskyld, Head! Jeg fik genstartet systemet og lavet noget damage control, og fandt roen igen. Jeg havde ikke helt den samme skarphed i hans serv i 3., og fik ikke kommet med et godt nok modsvar til hans andeserver. Det er let nok at sige, at jeg kunne have tænkt mig, at have gjort noget andet her efter kampen, og jeg er da også tilfreds nok med, hvad jeg gjorde. Et point til mig på det rigtige tidspunkt, og det havde været en helt anderledes situation. Jeg fik afværget 3 matchbolde (tror jeg, det var) ved 2-5 i 3. Det kan nogle gange godt sætte sig i hovedet på den anden, og det gjorde det også i dag. Jeg brød til 4-5, og filmen knækkede lidt for ham der. Han tog et meget kort sideskift og snakkede konstant nedladende om sig selv til sig selv og sin træner. Da jeg var lidt stresset over, jeg stadig kunne tabe kampen ved at tabe det næste game. Jeg spillede derefter en fin bold til at starte med. Han fik der advarsel for sin snak, og jeg var overbevist om, at det var pointstraf, da han havde lavet en handling, der er en obligatorisk advarsel. Det viser sig så, han aldrig fik advarslen, men at jeg bare havde regnet med det. Det slog også min koncentration lidt ud af kurs – naturligvis igen pga stillingen i kampen. Jeg tabte det næste point, men han fortsatte snakkeriet, og jeg fokuserede for meget på det og spillede håbe tennis. Jeg håbede, jeg ville vinde pointene i stedet for at spille dem ordentligt, og så røg det hurtigt ud af hænderne på mig.

Jeg var virkelig ked af mit nederlag i dag. Mest fordi jeg spillede godt, og bliver bedre for hver dag, så jeg ville gerne have muligheden for at bygge videre på det. Specielt, når det var så lidt, der skilte. Jeg føler, jeg har fundet den farlighed, jeg gerne vil, og som gør det muligt for mig at konkurrere, som jeg gerne vil. Jeg fandt så ud af, at jeg kom ind som LL, og spiller i morgen mod Bjorn Fratangelo, USA. Jeg er virkelig glad for, jeg får endnu en kamp. Det hjalp en lille smule på nederlaget, og jeg glæder mig til at fortsætte den stil, jeg er inde på nu!