Nederlag i første runde


June 12, 2018

Jeg tabte første runde i Nottingham med 4-6 6-7(8) til Adrian Menendez, ESP.

Jeg er super glad for min kamp. Igen, min store prioritet i øjeblikket er, hvordan jeg håndterer brændpunkterne, og det gjorde jeg super godt. Endnu en vigtig pointe for mig er, at jeg er interesseret i at se kampen bagefter. Det er ikke ofte tilfældet, da jeg er irriteret, eller oven i købet flov over mig selv. I dag ville jeg gerne se kampen, selvom jeg ikke spillede specielt godt. Det er nu to gode dårlige kampe i træk.

Jeg havde igen vanskeligheder ved at slippe håndbremsen mht at bevæge mig på græsset. Han spiller lidt anderledes, idet han ikke slår specielt hårdt, men anvender banen godt og spiller smart. Han slår fladt, og det er svært at angribe hans bolde, men han slår ikke så hårdt, så han blæser dig heller ikke af banen. Han var på mig fra starten af, og var tæt i alle mine games, men han gled simpelt igennem sine egne games. Jeg rørte mig, som nævnt, ikke specielt flydende, og jeg kom skævt til mange bolde. Men jeg holdt fast og kæmpede for at holde mig inde, og jeg var i stand til at afværge en del breakbolde og holde mig inde i kampen. Han brød dog i mit andet game og servede kampen ud. Jeg tabte kun hovedet en gang i kampen. Det var, da han servede for første sæt, og han slog en bold, jeg troede var ude, og kiggede op mod dommeren, hvor hans træner begyndte at blande sig og fortælle mig, hvor langt inde bolden var, uden jeg havde bedt om hans mening. Det er bare ikke ok efter min mening, og jeg tabte sutten lidt der.

Jeg fik dog nulstillet ganske hurtigt, og var i stand til at køre videre på mine bedre rytme i egen serv. Jeg var i første sæt begyndt at serve bedre. Han stod langt tilbage, og jeg var god til at fange ham med vinkler, og vandt en del på serverne. Jeg var stadig ikke med i hans games, men havde bedre rytme i egen serv. I slutningen af sættet fik jeg lidt bedre fat, og jeg fik en breakbold, hvor han servede en god serv, og jeg havde lidt halve åbninger, men fik ikke udnyttet dem. Jeg begyndte at sætte lidt flere returer. Jeg var godt forberedt til tiebreaken, hvor jeg vidste, at pointene i hans serv havde mere værdi, end i et normalt parti. Vi fulgtes ad i starten, og skiftede mini breaks. Han førte 3-2, da han lavede en dobbeltfejl og to simple baglinje fejl, som jeg ikke synes, han havde lavet tidligere. Det forvirrede mig en smule, for jeg havde spillet med fornemmelsen af, at hele tiden skulle løfte mit spil. Men da han så viste nerver, blev jeg selv lidt tight, og vidste ikke helt, om jeg skulle holde lidt igen, og prøve at udnytte det, eller forsøge at søge pointene. Jeg fik en halv mulighed ved 5-3, men fik aldrig sat mig fast på, hvad jeg skulle, og gik lige lovlig meget på den. Jeg havde stadig Davis Cup kampen mod Egypten lidt i hukommelsen, hvor jeg stod lidt i samme situation, og endte med at blev for defensiv. Jeg synes, jeg endte med at tage de rigtige valg, men eksekverede mindre godt pga match nerver. Jeg spillede mig godt frem til 6-4, missede en retur med lidt og bragte mig ikke i hurtig nok stilling til et angrebsslag, som jeg endte med at tabe lidt fart og præcision på, så han havde tid til at slå et godt passerslag (hvor jeg i øvrigt havde en glimrende mulighed for at lave et Becker dive :-)). De næste par point var pænt tight, og jeg endte med nogle tentative fejl, desværre.

Men som sagt, så er jeg meget glad for, hvordan jeg håndterede kampen. Jeg kunne ikke engang være sur over mine missede chancer, fordi jeg håndterede mine udfordringer så godt. På trods af, at jeg ikke spillede specielt godt, fik jeg kontrolleret tempoet inde i bærret på mig selv, og jeg gav mig selv muligheder mod en god spiller. Det er der potentiale i!

PS. Jeg beklager, jeg ikke fik linket til min kamp. Jeg vidste ikke, den blev streamet.