Knoxville


November 6, 2017

Jeg vandt første runde kval med 5-7 6-3 6-3 over Henry Craig, USA.

Det var en ganske normal førsterunde kamp. Jeg var en lille smule og rusten, og skulle lige finde mig til rette i forholdene. Hallen var lukket for træning i går pga en hjemmebane kamp i fodbold på universitetet, så vi trænede et andet sted. Jeg havde nogle udfordringer, der kan være svære at forklare, men jeg prøver alligevel. Der er kampe ventilationspropel, der kører non stop i hallen, og den larmer sygt meget. Desuden er der høj lyd fra spillerne, der træner ved siden af match banen. Det gav mig koncentrationsproblemer, da jeg havde svært ved at samle tankerne, og jeg havde lidt svært ved at vurdere boldens flugt igennem luften, da jeg ikke helt kunne høre, hvordan den blev sendt afsted. Specielt på hans langsomme andenserver, gik jeg pænt skævt i byen. Derudover var han en fin spiller, der anvendte sin forhånd virkelig godt. Hans baghånd var ikke ligeså farlig, men han var god til at dække den med sin forhånd, og han smækkede godt til den. Han kunne klappe til serverne, men de sad sporadisk og hans andenserv var relativt kort.

Jeg spillede egentlig et ok første sæt på mange måder. Jeg havde fint styr på serverne, og holdt min offensive stil fra sidste uge. Jeg svingede godt på og søgte nettet. Jeg havde ikke så meget held med mine returer, men jeg havde stadig nok muligheder. Jeg sjuskede to partier væk i egen serv. Eller, det første break til 1-2 var mere rustent, end sjusket. Jeg havde en gamebolde og fik ikke lukket det, og han brød på sin første chance. Efter at have brudt tilbage til 4-4, spillede jeg et meget sjusket game. 3 relativt simple angrebsslag og en misset baghånd i en neutral duel. Jeg følte, jeg var begyndt at få mere ro på spillet, efter starten, så det var pænt åndet. Han servede sættet ud.

I andet fik jeg fint fat fra starten, og jeg kom foran med 3-0. Jeg blev brudt tilbage til 3-2 med noget juks igen. I begge game fik jeg nogle store dommerfejl imod mig, og jeg håndterede det skidt. Som sagt, havde jeg problemer med koncentrationen i dag, og jeg slappede lidt af ved 3-0, og da fejldommene kom, lod jeg dem gå mig alt for meget på. Ved 3-3 havde jeg et stærkt hold, og derfra fik jeg skærpet sanserne og pumpet mig lidt op. Jeg brød til 5-3 og var resten af kampen den dominerende spiller. Jeg fik mere ro i returerne, og jeg fik stresset ham til at overspille. Jeg blev ved med at søge nettet, og i længden havde jeg mere i posen, end han.

Det var ingen vintage præstation, men som jeg har været inde på de sidste par uger, så er det en af de kampe, jeg har tabt utroligt mange af i år, så at jeg vinder endnu en af dem, er meget tilfredsstillende. Det meste tilfredsstillende var, at jeg hele vejen igennem spillede som jeg gerne ville, og ikke overgav mig til den side af mig selv, der gerne ville trække i håndbremsen og sætte ambitionsniveauet ned. Jeg fandt løsninger på at overkomme den fristelse, og jeg tabte ikke mig selv på noget tidspunkt, og var derfor i stand til at slå ham med tilstrækkeligt niveau tennis i stedet for ubehagelig fight. Det er jeg super glad for, da det er et af mine vigtigste fokus punkter!

Derudover er Torpegaard også videre til 2. runde kval. Han var også med i Vegas, men der nåede jeg desværre ikke at hænge så meget med ham. Her er det anderledes, og det er skønt at have en dansker med i turneringen!