Klar til græs med finjusteret udstyr!


June 8, 2018

Efter en lille pause, er jeg nu klar til at komme afsted igen. Jeg starter i England, hvor jeg spiller to challengers på græs – I Nottingham og Ilkley. Jeg har haft en god træningsperiode hjemme, og jeg ser frem til at komme i kamp igen. Jeg spiller også double med Joe Salisbury igen. Efter de to challengers afventer jeg, hvad jeg gør. Der er lidt forskellige faktorer, der spiller ind, men det tyder på en træningsuge efter Ilkley.

Da jeg rejste til Korea glædede jeg mig til at få bonus af den extra power og bold følelse min MXG3 har, og som var en afgørende faktor i mit ketcherskifte. Jeg var så glad for min ketcher, da jeg prøvede den, og selvom jeg følte, den var lidt anderledes, da jeg så fik dem, gik jeg ud fra, det bare var en tilvænningsperiode. Jeg følte, den føj lidt fra baglinjen Jeg spurgte Head, om balancen var anderledes, end mine tidligere ketchere, og det viste sig, at min nye havde en balance på 31,6 sammenlignet med 31, som jeg altid har spillet med (det vil sige mere hovedtung, men samme total vægt). Det gav mening, men generede mig sådan set ikke. Jeg spillede stadig virkelig godt i efteråret, og glædede mig til at bygge videre på den stil, jeg havde der. 

Jeg fik en ny ladning i januar, og følte igen den var anderledes, men tænkte, det var fordi, det var indendørs og også hurtige forhold. Så jeg hamrede på, men fandt aldrig noget kontinuitet. Jeg spillede i momenter ok, men intet reelt brugbart, og jeg spillede ikke engang godt på træning. Jeg kunne slå gode slag, men følte ikke, jeg havde nogen kontrol fra baglinjen. Da jeg så rejste til Korea, glædede jeg mig til at bruge den ekstra power, som ketcheren giver mig. Det var netop i steder som Korea, hvor forholdene er lidt langsomme, at jeg så frem til at mærke forskel. Men jeg mærkede ikke den effekt, jeg søgte. Jeg synes stadig, jeg havde svært ved at styre bolden fra baglinjen. 

Jeg synes, det var pinligt at skulle skrive til Head og bede om at få ændret balancen, fordi jeg havde været så meget oppe at køre over ketcheren, da jeg prøvede og bestilte den. Jeg var pinlig over at være grebet så meget af stemningen, at jeg ikke kunne forblive rationel, og havde troet, at ketcheren kunne gøre en forskel i min tennis, og at mine gode tennis var baseret på en emotionel honeymoon periode. Jeg havde fortalt alle, hvor glad jeg var for min kethcer, og samtidig sagt, at jeg godt ved, det er tidligt og honeymoon periode, men at den her altså var anderledes. Men jeg måtte så erkende, at jeg ikke var i stand til at spille med den, så jeg skrev til Head for at høre, hvilke justeringer, der skulle til, for at få min balance ned på, hvad jeg var vant til. De svarede, at de ville undersøge det, og sendte samtidig et excel ark med alle de ketchere, jeg havde fået igennem tiden.

Og der, sort på hvidt, kunne jeg se, at den prøveketcher, jeg havde testet havde en balance på 31,4. Den første ladning ketchere, jeg fik havde, som nævnt en balance på 31,6. Den sidste ladning, jeg fik havde en balance på 31,8! Det er meget stor forskel. Både fra prøveketcheren, men især fra de 31, jeg altid har spillet med. Jeg er meget sensitiv med mit udstyr, og balancen er det vigtigste. Når jeg er helt oppe på 31,8 er det helt klart, at jeg ikke kan styre mine slag. Jeg har ikke kræfterne til at styre den vægt, og jeg måtte strenge så meget hårdere op. Desuden er vægten, der bliver lagt på over ketcherens hjerte med til at ændre rammens spilbarhed. Forskellen kan være svær at forklare, men jeg kan prøve. Hvis du har et tungt sværd, kan du lande nogle hårde slag, og når du først har sat det i sving, er det svært at justere. Det kræver dog styrke at svinge dette sværd. Har du derimod et lettere sværd, kan du lande flere slag, dog med mindre kraft, og du kan lettere justere svingene. Jeg har ikke kræfterne til det tunge sværd, så jeg skal have det mere tekniske lette sværd.

Jeg blev simpelthen så lettet, da jeg fandt ud af det. Jeg troede, det var mig, der var noget i vejen med, da Head aldrig sender anderledes udstyr. Jeg følte en forskel, men jeg gad ikke være den type, der bebrejder anderledes udstyr, der ikke er anderledes. Så jeg justerede min teknik, benarbejde, taktik osv, fordi det måtte jo være mig. Mine ketchere ændrer sig jo ikke bare fra den ene dag til den anden! Jo, det gjorde de faktisk. Det var selvfølgelig en utilsigtet fejl, men de rå rammer Head fik af min ketcher blev åbenbart mere og mere hovedtunge, og de har så prioriteret, at min totalvægt var mere vigtig, end min balance. Det undrer mig, de ikke har spurgt mig, inden, men det er fortid nu. Nu er der styr på det, og jeg har endelig fået den ketcher, jeg troede, jeg skiftede til i sin tid. 

Jeg ved godt, jeg ikke lige pludselig begynder at vinde alle mine kampe, for jeg skal selvfølgelig lige vænne mig til den nye vægt efter at have spillet med forkert vægt i 8 måneder, men jeg har mere ro i sindet, når jeg ved, hvad jeg kan forvente af mit udstyr. Jeg havde momenter, hvor jeg var ved at eksplodere på banen. Jeg kunne simpelhen ikke fatte, hvorfor jeg ikke kunne finde ud af det! Så jeg glæder mig over, at jeg forhåbentlig kan eliminere mange af de spørgsmål, jeg har ligget og bakset med i lang tid nu, og finde mere ro i min måde at konkurrere på.

Pudsigt nok har Head i Danmark nu fået en maskine hjem, der kan tune ketchere. Den kan se, hvad ketcherne har i vægt, balance og svingvægt. Og den kan så naturligvis se, om alle ketchere er ens. Den kunne jeg godt have brugt for et par måneder siden :-). Så hvis du vil have styr på dine ketchere og se om de alle er ens, kan du få dem testet hos Head. Maskinen er mobil og kan mødes flere steder.