Indkvalning


January 8, 2018

Jeg vandt min kvalfinale med 5-7 7-5 6-4 over Lukas Ollert, GER.

Det var en tough kamp. Simpelthen. Forholdene er blevet mere udfordrende for alle. Det er gået fra 30 grader og 60% luftfugtighed til 30 grader og 90% luftfugtighed. Der var heldigvis ikke sol, men det er som at spille i et dampbad. Spillerne sveder helt vildt, og det er meget svært at spille. For det første så flyver boldene meget i varmen, for det andet er hænderne drivvåde og for det tredje er det sygt tærende på kroppen. Kampen inden min i dag stoppede fordi en af spillerne fik krampe i hele kroppen og måtte rulles ud på en båre.

Jeg var meget friere i min bevægelse i dag, og jeg var relativt godt på bolden. Jeg kom godt frem, og fik spillet mig til nogle gode situationer. Årsagen til, jeg ikke fik konverteret var, at han var utroligt stærk i siderne og spillede fantastisk kontra. Selv under pres fik han slået hårdt og fladt over nettet. Desuden missede jeg mange forhænder, inde i banen, fordi jeg havde svært ved at kontrollere min ketcher og boldene i forholdene. Jeg fik heller ikke helt gang i serverne. Jeg kom ikke op til den, og havde svært ved at kontrollere bolden, så jeg var ikke specielt ambitiøs på mine andenserver. Så jeg fik ikke mange gratis point. Jeg havde stadig en del muligheder, men jeg kendte ikke min besøgelsestid. Jeg brød i første game, men brød mig selv med det samme. Jeg havde 0-40 ved 3-4. Jeg brød ham til 5-5, men blev brudt igen med det samme.

Jeg vurderede, at jeg ikke havde en stor chance for at slå ham på den her måde. Også fordi, jeg tvivlede på, om jeg kunne holde høj intensitet i to sæt mere. Desuden havde han meget spin, som fik mig bag baglinjen i de længere dueller. Så jeg besluttede min for at holde mig så tæt på baglinjen, som muligt og anvende min timing, til at spille bolden rundt, teste hans forsvar, og sørge for, han ikke fik mig ud i siden, så jeg skulle bruge for meget energi i duellerne. Desuden forsøgte jeg også at give ham mindre fart at arbejde med. Det havde god effekt, og jeg kom godt fra start, men igen kendte jeg ikke besøgelsestiden. Jeg kom foran 4-1, og anvendte den føring til at trække vejret og slappe lidt af. Det var ikke bevidst, men det var meget svært for mig at forcere min intensitet. Det sværeste ved varmen er ikke kroppen for mig, men hovedet. Det føles som om hjernen bliver kogt, og jeg har svært ved at holde koncentrationen. Så det er lettere for mig at holde fast, når der er pres på, mens det er let for mig at tabe koncentrationen, hvis jeg er ovenpå. Jeg kunne mærke det i gamet ved 4-1, at det var tilfældet, og jeg begyndte at bliver bange for, det ville fortsætte indtil næste game, og jeg fokuserede så meget på det, at det selvfølgelig blev realitet, og jeg tabte gamet rent. Jeg brød til 5-3 og havde 30-0, men så løb det ud i sandet for mig igen. Jeg hev et super hold op ved 5-5, og udnyttede det flow til at bryde ham til 7-5.

Jeg følte mig ovenpå i 3. og fattede mere ro. Jeg holdt mig på baglinjen, men i mit forsøge på at guide den rundt, var der perioder, hvor jeg spillede alt for blødt, og han udnyttede det til at tage godt initiativ. Det var en interessant kamp i 3. Vi havde begge to vores ryk med god tennis, da det så ud til, den anden var ved at få overtaget. Der var ingen breaks, men han reddede et monster game ved 2-1, og jeg måtte hive et par gode holds med breakbolde og 0-30. Jeg var også i dag glimrende til at tænke mere problemløsende. Jeg kom op med nogle gode løsninger, når jeg havde behov for det, og jeg var god til at lave justeringer. Noget af det vigtigste var, at jeg fandt nogle gode løsninger i egen serv, og specielt til sidst fik jeg lidt mere ro i min serve bevægelse, og det gav nogle gode holds. Jeg tror det gav mig lidt et overtag mentalt, da det hele tiden virkede som om, jeg var med i hans serv. Og ved 5-4 fik jeg slået nogle vilde slag, og havde lidt held med en fejldom, og det gav ham pres, som jeg udnyttede. Jeg vandt på min 3. matchbold – den første reddede han ved godt spil, den anden reddede han med et wonder slag, så det generede mig ikke så meget, jeg ikke tog dem, og fattede roen.

Det var en vildt fed sejr. Han var en tough fighter, og jeg var meget udfordret, men fik noget godt ud af situationen. Jeg lavede gode justeringer, og jeg følte, jeg anvendte, hvad jeg havde. Jeg var glad bagefter! Og så er jeg på ranglisten et år endnu :-).