Indkvalning


June 11, 2018

Jeg vandt min kvalfinale med 1-6 6-4 6-1 over Dominik Koepfer, GER.

De, der følger med på siden, kan måske huske min kvalfinale i Busan, hvor jeg spillede super godt i halvandet sæt, havde en lille matchbold og kollapsede så. I dag var præcis den samme kamp, men med mig i den anden rolle.

Jeg havde mødt ham en gang tidligere, hvor vi havde lange dueller, og jeg kunne holde baglinjen og kontrollere tempoet. Jeg vidste godt, han var gået meget frem siden da, men regnede med, at spillet ville foregår på nogenlunde samme måde rent taktisk. Jeg var helt skæv på den. Han startede som lyn og torden. Servede fantastisk og returnerede virkelig stærkt. Jeg startede, som i de andre kampe, med at være lidt tentativ i min bevægelse, fordi jeg stadig ikke er helt vant til bevægelsen på græsset, og jeg kunne slet ikke følge med i hans tempo. Han slog mange vindere, og dikterede. Jeg servede lidt tyndere i dag, men stadig ok, og fik intet på serven. Jeg vandt ikke et point på min andenserv i første sæt, og han servede 82% førsteserver. Jeg vandt 2 af de 3 andenserver, han servede, så det var ikke fordi, jeg returnerede skidt. Han er venstrehåndet og servede slicen ud af banen i ulige side meget effektivt, og selvom jeg ventede på den, var den for stærk for mig.

Jeg vurderede, jeg ikke havde meget chance ved at køre videre på samme måde, så jeg kørte på med serv/volley. Han var stadig for stærk, og jeg kom ned med break med det samme. I næste servegame begyndte han endelig at misse nogle server, og jeg fik mere punch i mine returer. Jeg fik fat på hans slice i ulige side et par game, og så begyndte han at overplacere den og misse target lidt mere. Jeg fik breakbolde, men ikke breaket. Ved det sideskift vurderede jeg, at min bedste chance var at trække tempoet ud af kampen. Jeg havde haft held med det et par point i gamet inden. Så jeg begyndte at serve langsommer og mere kick på andenserve, samt at slice mere og rulle den højt ud på hans baghånd. Han fik lidt heldigt breakbold, hvilket mere eller mindre var matchbold. Han slog en stærk returnering hårdt ned igennem banen på min baghånd, som jeg ikke havde haft meget held med i dag. Jeg vurdere, at jeg ikke ville kunne få bolden ind, så jeg lukkede øjnene og svingede fuldt. Jeg ramte den sent og på rammen, og jeg troede bolden ville gå skævt, men den forblev inde, og jeg endte med at vinde pointet og gamet. Derfra spillede jeg godt. Jge begyndte at få de fleste returer i spil, og neutraliseret hans grundspil, så han ikke kunne dominere som i starten. Jeg mixede mine server godt op, og efter jeg brød tilbage til 2-3, følte jeg, at det foregik mere på mine præmisser. Jeg udnyttede det gode spil til at bryde til 5-4 og serve den ud til 6-4.

Han fik tydeligvis ikke nulstillet efter sættet, for han startede tredje sæt med 3 dobbeltfejl i træk. Og da jeg så brød ved at slå den mest vanvittige tweener i mit liv, var det som om, det var forbi derefter. Den var så hård og klokkeren – typisk, jeg fik fyret den afsted i en kamp, der ikke blev streamet :-). Jeg holdt niveauet og gav ikke ved døren, og krøllede mere og mere sammen, og tredje sæt endte med at være hurtigt.

En utrolig god sejr. Specielt fordi min vigtigste fokus i øjeblikket, hvordan jeg håndterer brændpunkterne, blev klaret virkelig godt i dag. Det kunne let have gået hurtigt, fordi det var svært for mig at se, hvad jeg skulle gøre, da han spillede så godt. Jeg var i stand til at komme tilbage fordi jeg fastholdt roen, og fandt en måde at konkurrere på, der kunne give mig en chance for at komme tilbage. Jeg er virkelig glad for min præstation!