I kvarten i Hua Hin


November 29, 2017

Jeg vandt min 2. runde med 7-6(4) 6-3 over Yan Bai, CHN.

Det var faktisk en glimrende kamp. Vi spillede begge godt, og første sæt lå hele tiden og vippede frem og tilbage. Når den fik overtaget, spillede den anden sig tilbage. Og det var godt spil, der skiftede momentum, hvilket gjorde det lettere at acceptere. Vinden var meget udfordrende i dag, hvilket gjorde det svært at serve på hjørnerne, og da vi begge returnerede godt, var der ingen lette holds. Han havde lidt mere rå power fra baglinjen og kunne slå igennem banen ved at generere farten selv, mens jeg forsøgte at spille hurtigt og komme frem til gardinet. Det var en interessant dyst, for vi var begge så tilpas effektive i offensiven, at det virkede urealistisk for begge at vinde kampen ved at spille kontra. Jeg brød først, og selvom jeg havde gamebold til 4-1, spillede han godt til at bryde tilbage. I stedet gik han til 3-4 med break, og jeg kunne mærke, vi kom ind i for lange dueller for mig, og at han fik domineret for meget. Jeg fik steppet up og spillet hurtigere, så jeg kunne gøre duellerne kortere og komme frem. Hans reaktion på det var at være endnu mere aggressiv på mine andenserver, og da jeg faldt mere sammen med vinden i serverne til sidst i sættet, fik han muligheden for det også. Efter han brød til 5-6, stod det klart for mig, at jeg måtte give den lidt ekstra snert på andenserverne, fordi jeg følte, det var naivt at tro, jeg ville kunne køre den hjem, som jeg havde servet indtil da. Jeg spillede et super game til at bryde tilbage og servede så også mere igennem banen fra tiebreaken af. Det gjorde forskellen. Jeg spillede en god tiebreak, og fortsatte med at hæve niveauet i andet. Jeg fik neutraliseret ham bedre i min serv, men holdt min farlighed i hans server, og jeg vandt ganske komfortabelt. Der var lige et lille bump, da jeg skulle serve for kampen, og havde matchbold. De seneste par oplevelser med missede chancer fik mig til at forlade nuet. Lige pludselig blev jeg grebet af en trang til at ville kicke min andenserv for første gang i kampen, og jeg lavede mine første to dobbeltfejl i turneringen det game. Det var ikke overraskende for mig, da det er sket i de sidste par kampe, jeg har spillet, og jeg ved, hvorfor det kommer. Derfor blev jeg ikke stresset over det, og fandt hurtigt tilbage i rytmen, selvom jeg endte med at blive breaket. Jeg breakede selv rent til at vinde kampen.

Det er en fornøjelse for mig at spille, som jeg gør nu. Jeg føler, jeg er ved at være et sted, hvor jeg nogenlunde ved, at jeg kommer til at spille, som jeg gerne vil. Det gør livet så meget lettere for mig. Det betyder ikke, at jeg vinder alt, men at jeg ved, jeg bringer, hvad jeg har med ind til kampen. Jeg slår afgørende slag op af linjen, jeg kommer til nettet, når jeg har muligheden, jeg er en trussel med mine returer og jeg hænger med i baglinje duellerne. Det er præcis sådan, jeg gerne vil konkurrere. Så er jeg også meget mere afklaret med, hvad der så skulle ske på banen.