I kvalfinalen


November 7, 2017

Jeg vandt min anden runde kval med 6-2 6-4 over Neil Pauffley, GBR.

Det var ærligt talt ingen historisk kamp. Jeg var meget klar på en meget offensivt spillende modstander, da jeg mødte Neil for et år siden, hvor han spillede forrygende. Han servede blandt andet virkelig godt. I dag var han ikke på samme måde, og jeg var da heller ikke fyr og flamme. Specielt serven voldte ham problemer. 4 dobbeltfejl i første game var en tough start. Jeg sjuskede breaket væk med det samme, men han fortsatte med ikke at være farlig på serverne, så jeg kunne få mine returer i spil. I egen serv administrerede jeg spillet meget godt, men jeg tænkte en del over, hvordan jeg skulle serve. Mit opkast fløj lidt,  og han stod meget langt tilbage. Efter et solidt første sæt, brød han mig i første game i andet – igen lidt sjusket. Jeg brød tilbage med det samme, og holdt op med at tænke for meget på serverne. I stedet forsøgte jeg at hamre til den, og det gik godt i et par games, og jeg dominerede. Det var som om han slappede lidt af, da jeg kom foran med break, og med succes gik han mere offensivt på sine andenserver. Han spillede et ok game til at bryde mig til 5-4, men jeg var stillestående i mit benarbejde. Jeg havde de games op til vundet meget direkte på serven, og jeg ikke gjorde det i det her game, var jeg ikke klar nok til duellerne. Jeg fedtede med mine slag og gav ham muligheden for at tage initiativet, og holdt igen på en kort forhånd ved á 30. Jeg blev pænt arrig der, men fik hurtigt fattet tankerne. Jeg vidste, jeg kunne bryde ham, da han indtil da kun havde holdt serv 3 gange i kampen. Det var som om han blev lidt spændt igen, og havde igen ikke samme snert i serverne. Jeg spillede to gode point til 15-30, og så lukkede han af med to dobbeltfejl.

Jeg er meget glad for sejren. Jeg er ikke specielt glad for kampe, hvor jeg ikke få meget rytme, og det var helt normalt, at jeg reagerede med nogle mærkelige fejl selv. Jeg var dog tilpas offensiv og koncentreret til, at jeg holdt ham bag mig. Hver gang det så ud som om, han var ved at få bedre fat, var jeg godt forberedt – bortset ved 5-3 naturligvis. Jeg var igen farlig på returerne, og tog tilpas meget initiativ i en kamp, hvor jeg godt kunne være fristet til at spille sikkert og leve på hans fejl. Jeg tror, det var derfor, jeg hele tiden var foran, og ikke gav ham mulighed for at spille ham varm. Igen, endnu en sejr, jeg efter i år, ikke tager for givet. I morgen møder jeg Aaron Hiltzik, USA, som er en glimrende college spiller, jeg tabte til for et år siden. Jeg gav ham ved den lejlighed lidt for meget tid til at dominere, som han fuldt ud udnyttede. Jeg ser frem til muligheden for at spille en ny kamp mod ham!

Torpe gik også videre efter en solid sejr, og spiller kvalfinale i morgen. Vi snakkede lidt om, hvornår sidste gang, der var to danskere, der vandt kampe i en challenger. Det er ved at være noget tid siden, så jeg er glad for, vi gjorde det her :-). Begge vores kampe bliver streamet i morgen – desværre på samme tid.