Første semi i år!


November 30, 2017

Jeg vandt min kvartfinale med 6-3 4-6 6-4 over Daniiar Duldaev, KZG.

I dag var endnu en god sejr for mig. Jeg var i stand til at køre videre i samme rille, som i de andre kampe, og jeg satte mig på kampen fra starten af. Han dækkede lidt mærkeligt, synes jeg, og gættede ofte side, hvor det ikke rigtigt virkede nødvendigt. Det gav mig et par åbninger at angribe, og jeg udnyttede det. Han slog meget fladt og aggressivt fra begge sider, og hvis jeg ikke fik presset ham, eller spillet uden for hans strikezone, fik den tryk 16, og det gjorde det til tider vanskeligt for mig. Efter at have været meget solid i egen serv i første sæt, begyndte vi at være lidt bedre med i hinandens server i 2. Der var en del breaks og toughe holds. Jeg havde 3 breakchancer til 5-2 i andet, men han afværgede med godt spil. Det var som om, han begyndte at spille mere frit, da han kom bagud, og så begyndte han at hamre vindere afsted lige pludselig. Jeg var lidt på autopilot og pressede ikke mig selv nok til at holde snerten i slag og server samt bane position, og han tog fuldt vare på chancen og slog en masse vindere.

Jeg var tung i benene i dag, og jeg kunne mærke, det var udfordrende for mig at holde højt tempo i stængerne. Da jeg var lidt i cruise control i slutningen af andet, havde jeg ikke lige overskuddet til at registrere, hvad der skete, og hvordan jeg kunne kontrollere det. Så jeg fortsatte med at “følge med tempoet”. Det vigtigste sted, jeg kunne mærke det var på serven, hvor jeg faldt mere og mere sammen og trak mig en smule i kontakt øjeblikket, hvilket gav lidt højere og kortere server, som han straffede. Det blæste igen (det gør det hver dag), hvilket igen gjorde det udfordrende at serve på hjørnerne. Fra starten af 3. var jeg – ligesom i går – meget opmærksom på at komme op til bolden og snappe håndleddet så jeg kunne få bolden igennem banen. Jeg forsøgte at skabe mere energi for mig selv, og komme tættere på baglinjen, og det havde en god effekt. Det var ikke så svært at rejse mig fra andet sæt, da jeg ikke følte, jeg decideret havde sjusket mentalt eller lignende. Jeg var fysisk udfordret, men forsøgte de rigtige ting. Der skulle derfor ikke så meget til for at få tempoet op igen, og jeg var også meget rolig mentalt. Jeg fik et tidligt break, og servede den derefter hjem med det ene break. Det var lidt det samme, som i andet sæt, mht at han begyndte at spille bedre, da jeg havde breaket, men jeg var bedre forberedt denne gang. Jeg reagerede mere, som en vinder, og den slags giver mig utroligt meget selvtillid. Det er klart lettere at vinde og gøre de rigtige ting, når alt kører, og det føles godt. Det er mere udfordrende for mig at vinde ved at gøre de rigtige ting en dag som i dag, så jeg sætter utroligt meget pris på den her sejr. Jeg er nemlig glad for denne sejr, og ikke lettet! Jeg holdt hovedet koldt, og vigede ikke meget fra, hvad jeg forsøgte at gøre. Forskellen i kampen lå mere i effektiviteten af, det jeg forsøgte på, og det kan jeg absolut leve med. Generelt set, spillede jeg godt, og jeg var meget tæt på at vinde 3 og 2 uden at være prangende. Lidt meningsløst at skrive, da det ikke blev en realitet, men jeg noterer mig det alligevel, fordi jeg blev ved med at gøre det rigtige ved at komme frem og skabe spillet på mine præmisser. Og så er det den første semi i et år for mig, så jeg er pumped!