Færdig i England


February 15, 2018

Jeg tabte min anden runde med 2-6 4-6 til Ronnie Schneider, USA.

Det var en tynd tynd kamp fra min side. Jeg fandt aldrig flowet og fordi, jeg er inde i en periode, hvor jeg spiller, som jeg vil, kommer jeg nogle gange til at tage for givet, at jeg kommer til at spille, som jeg vil. Jeg er udmærket klar over paradokset eftersom, jeg hele mit liv har været en middelmådig spiller, og det er muligvis en af årsagerne. Denne kamp var et sådan tilfælde. Det er ikke sådan, at jeg tager for givet, jeg vinder på nogen måde, men jeg regner med, jeg kommer til at spille den tennis, jeg gerne ville. I denne kamp var der nogle faktorer i forholdene, der gjorde det udfordrende for mig, og jeg havde ikke forberedt mig på det, inden kampen. Jeg var ikke i stand til at forcere spillet frem, og forventede, at det ville komme. En af de væsentligste faktorer følte jeg var fordi, han kontrollerede kampens tempo. Han spillede meget langsomt imellem pointene, og da det var sygeligt koldt i hallen under kampen, fik jeg aldrig fornemmelsen af, at jeg blev varm eller fik gang i tempoet. Det var som et offensivt fodboldhold, der mødte et hold, der trak tiden ved hvert frispark, indkast el lignende (Mourinho…), og det stoppede mit flow. Jeg tror ikke, han gjorde det med vilje, men jeg var ikke selv i stand til at sætte tempoet i spillet. Jeg lavede mange fejl, og fik ikke gang i mine offensive returer, selvom hans serv ikke var så skræmmende. Jeg vil dog sige, han anvendte den taktisk smart, og i det hele taget spillede en kanon god kamp. Han missede ikke meget, styrede med sin forhånd, når han fik muligheden og returnerede storslået, så fair play til ham. Det skal nok også være sådan, når cifrene bliver så klare. Lidt ligesom i sidste uge. Det er ikke kun mig, der spillede tyndt, han havde en stor aktie i, at kampen forløb, som den gjorde.

Jeg blev breaket i mit andet game, og kom bagud med yderligere break til 1-4. Det føltes som unødvendige breaks. Jeg brød tilbage til 2-4, men blev så endnu mere unødvendigt breaket til 2-5. Jeg kom bedre fra start i 2, og fokuserede meget på at holde så høj energi, som muligt. Jeg fik da også en breakbold med det samme, men han servede en serve vinder på andenserven. Et tegn på, han havde selvtillid. Han fik sættets eneste break til 2-3 efter et sindsoprivende game. Jeg havde 30-0 og undervejs nossede jeg fuldstændigt i to høje, korte, langsomme rammeslag fra ham. Jeg var tæt på at tabe sutten ved 2-4, men fik holdt fast i spillet kampen til ende, hvilket jeg ikke lykkedes med i sidste uge, og det var jeg glad for. Jeg gav i det mindste mig selv en chance, og jeg havde da også to breakbolde ved 3-4, men han servede igen to ureturnerbare server. En ærgerlig kamp, men der er absolut en masse at lære, så jeg er ved godt mod. Jeg er glad for, jeg trods nederlagene kan genkende mig selv, og er glad for, hvad jeg forsøger at gøre.

Min første runde var meget interessant. Jeg spillede super godt, og dominerede ham fra starten af. Jeg servede og returnerede godt, så jeg var på ham fra første slag i duellerne. Og det var ikke urealistisk, at det forløb sig sådan på den her bane, som vi begge spillede. I første game i andet har vi et langt parti, og ud af ingenting, begyndte han at brokke sig over mine rammeslag og teknik, og det lod jeg mig psyke helt vildt af. Total musvitpsyke. Jeg kunne slet ikke ha, at en middelmådig spiller, der slet ikke var noget teknisk vidunder brokkede sig over mit held, når han blev blæst ud af banen. Jeg kunne slet ikke lade vær med at tænke på det, og jeg tabte totalt tempoet og begyndte at spille på hans præmisser, fordi jeg brugte al energi på at holde mig rolig og koncentreret. Jeg blev så barnlig i mit hoved, og der sneg sig også nogle barnlige reaktioner fra min side ud mod ham, så jeg kan vise ham, hvor latterlig, jeg synes, han var. Det er jo bare et tegn for ham på, at jeg var påvirket af ham, så det havde selvfølgelig den modsatte effekt.

Efter jeg havde tabt andet sæt, forsøgte jeg på at skabe så meget energi, som muligt, og acceptere, at jeg nok ikke ville kunne få det ud af hovedet. I det mindste kunne jeg bruge det til at skabe noget vildskab, og det lykkedes jeg meget godt med. Jeg ville heller ikke lave nogle reaktioner til ham, men han skulle bare vinde sit første game efter et rammeslag, før jeg lavede en grim og latterlig reaktion. Anyway, jeg fandt noget af spillet fra første sæt frem igen, og så var jeg bedre, end han. Der var naturligvis lidt spænding, da det var et tredje sæt, go jeg gav ham breaket tilbage med det samme efter at have breaket ham til 4-2. Jeg havde dog ingen panik, og tog sættet 6-3.

Vi er i semi i double igen i dag.