Dobbelt op på semier for 2017 :-)


December 7, 2017

Jeg vandt min kvartfinale med 3-6 6-4 6-4 over Martins Podzus, LAT.

Det var endnu en lidt pudsig kamp. Jeg spillede igen ok igennem hele kampen – oven i købet lidt mere stabilt, end i går :-). Jeg lavede dog en rigtig rookie fejl. Jeg har svært ved at vurdere, hvor meget og hvornår, jeg skal spise, når jeg er anden kamp om morgenen. Det bliver ofte for lidt eller for meget. I går var det perfekt, da kampen inden gik i 3., men i dag var det for meget for tæt på kampen, så det lå stadig og ulmede, da jeg gik på banen. Jeg tabte derfor lidt i intensiteten, og selvom jeg følte, jeg var godt gearet ind til, hvad jeg forsøgte at gøre, var jeg lige langsom nok i udførelsen. Jeg tabte mit første serve game meget hurtigt, og derefter servede han sættet hjem. Spillet var godt nok derefter, og jeg havde også chancer til at bryde tilbage. Han servede virkelig effektivt i dag, og jeg fik aldrig rigtigt gang i returerne. Han var god til både at serve langt ud af banen og ramme midten, så jeg følte, jeg skulle dække meget. Desuden var han god til at udnytte halve chancer, han fik, til at presse med sin forhånd. Jeg gav igen den kroniske sidevind for meget respekt i starten, og jeg spillede igen for meget på den. Jeg foretrækker at slå tilbage til den side, der går imod vinden, da jeg føler mine slag lidt kan flyve med vinden pga min manglende accelleration med ketcheren. Det gør mig mere forudsigelig og til tider også mere tøvende, da jeg egentlig vil angribe den anden side, men i sidste øjeblik ændrer mening, fordi jeg ikke får justeret mine fødder ordentligt.

Jeg følte dog, jeg spillede godt nok til, at kunne vinde, så der var bestemt ingen panik fra min side. Fra starten af andet sæt fik jeg så en meget uventet åbning. Han begyndte at se meget flad ud i min serv. Det undrede mig meget, da første sæt kun varede lidt over  en halv time, men ikke desto mindre, var han lige pludselig en anden spiller i min serv. Det skal også siges, at jeg efter et sløjt servet første sæt, begyndte at serve aldeles glimrende. Så Jeg vandt mine servegames relativt simpelt. Jeg begyndte naturligvis at vente på svaghedstegn i hans serv også, men det var som om, han sparede sine kræfter til egen serv, så han holdt sit gode niveau der. Der var det sværere for mig at få ham presset, og han slog stadig fint til bolden, når ikke han skulle for langt ud i siden. Jeg følte mig dog sikker på, at det ville være et spørgsmål om tid, før der ville komme nogle koncentrationssvigt. Og det gjorde der også ved 5-4. Pludselig manglede fodarbejdet på det første slag efter serven, og jeg fik brudt.

Han spillede ok i de første to games af 3., men det var meget tydeligt, at han kørte på dampene. Førsteserven begyndte at falde sammen, og han var meget sårbar i siderne. Specielt begyndte han at trække længere over for at dække sin baghånd, hvilket åbnede op for, at jeg kunne slå baghænder op ad linjen. Det udnyttede jeg godt – både i åbent spil og på returerne, og det vandt mig en del point. Jeg fortsatte et godt niveau på serverne, men ved 4-0 fik han et lidt ærgerligt break tilbage efterfulgt af nye bolde, der gav ham lidt ekstra punch i serven. Jeg gav ham en dobbeltfejl til at starte gamet, men så slog han to direkte retur vindere. Han begyndte nu at hamre lidt mere vildt for at gøre pointene kortere og undgå at komme til at løbe selv. Det synes jeg altid er ubehageligt, da det mere eller mindre tager mig ud af spillet. Ok, det er en høj risiko taktik, men den kommer ofte, når modstanderen føler, han ikke har noget at tabe. Det blev også nogle lidt tættere games til sidst, men jeg servede godt og holdt hovedet koldt. Jeg brugte mine gode oplevelser fra i går til at kontrollere mine handlinger i stedet for at reagere, og jeg servede den hjem.

En herlig sejr for mig. Jeg spiller fint, og jeg begynder lige pludselig at vinde mange tætte kampe, hvilket kun er positivt. Jeg har fået et tip om, at der bliver streamet fra turneringen i Thailand, så jeg lægger et link ud på min kalender, hvis der er nogen, der ligger søvnløs midt om natten, og har lyst til at se lidt ball :-).