Californien


October 4, 2018

Jeg er kommet igang i Californien, men jeg har ikke været dygtig til at opdatere. Jeg har spillet to kampe herude, begge endt med nederlag. Jeg tabte første runde kval med 4-6 5-7 til Alex Sarkissian, USA, i Tiburon. Her i Stockton, hvor jeg stadig er med i double, tabte jeg med 4-6 6-7(6) til Alex Ritschard, USA.

Efter mit nederlag i Cary tog jeg noget tid til at tænke over den måde, jeg spillede på. Eller nærmere betegnet min mentale/taktiske approach. Jeg følte, jeg spillede godt nok til at vinde, og havde bestemt også chancerne til at vinde. Så det undrede mig, jeg ikke vandt, og det var den kamp, der fik mig til at tænke, at det ofte var tilfældet her de seneste år. Jeg syntes, der har været mange kampe, hvor jeg følte udfaldet “burde” have været anderledes baseret på mit spil, modstanderens spil og de chancer, jeg havde. Her de seneste par år, har jeg lagt mere vægt på at få sejre, og har været ok med at gå på kompromis med nogle principper for at få sejre. Jeg tænkte at alle årene med fokus på process skulle lede til et produkt, der skulle give resultater. Jeg troede, jeg havde “gemt” mig lidt bag process tanken, og brugte det som beskyttelse mod manglende resultater. Efter kampen i Cary, begyndte jeg at sætte spørgsmålstegn ved, om det var en måde at spille på, som jeg kunne administrere. Jeg følte ikke, jeg fik det bedste ud af mig selv, og mine kvaliteter. Jeg tænkte meget på, hvordan jeg gjorde, da jeg spillede bedst. Og jeg kom frem til, at jeg ville tilbage til en stil, hvor jeg dømmer mine kampe på, hvordan jeg håndterer specifikke handlinger.

Det har givet pote med det samme. Jeg er meget mere afklaret med, hvad jeg skal gøre under kampene, og jeg spiller på et bedre niveau. For exempel var mit niveau i kampen i Stockton af lavt spillemæssigt niveau, men fordi jeg blev ved med at holde fokus på mine handlinger, var jeg i stand til at give mig selv nogle gode chancer. Jeg kan mærke, hvor mange dårlige vaner, jeg har skabt for mig selv. Standard angreb til nettet vil min krop egentlig ikke udføre, når jeg føler mig lidt anspændt i kampene. Og det har jeg tilladt mig selv at gøre, i for lang tid, så jeg er ikke kommet nok til nettet. Derudover har jeg slået med for store sving på mine grundslag. Normalt spiller jeg mere på timing og fart fra modstanderen, men jeg føler, jeg har forsøgt det med for store sving. Og noget af det vigtigste for mig er, at jeg føler jeg har tabt meget af min farlighed på mine returer. Jeg kommer sjældent til gardinet mere, og tager ikke nok gratis point, der stresser modstanderen. Jeg har spillet begge kampe, som jeg gerne vil spille tennis, og det har også gjort det lettere at håndtere kampenes mentale udfordringer.

Specielt den første kamp var af høj kvalitet fra begge. Jeg havde ikke haft en specielt god træningsuge, og følte ikke, jeg havde fået gang i kroppen. Jeg er blevet så gammel, at det engang imellem tager mig lang tid at komme mig over tough rejse og jetlag. Selv når det bare er de 3 timer fra østkysten til vestkysten, jeg rejste denne gang. Jeg var ikke specielt confident i min evne til at hænge med i duellerne, og det tog mig lidt tid at finde tempoet. Jeg servede og returnerede fint, og jeg kom til nettet, som jeg ville. Han spillede godt fra baglinjen, og når vi havde længere, neutrale dueller, følte jeg, han havde overtaget. Han returnerede godt, når jeg ikke fik skarpe server, og gav meget lidt fejl fra sig. Han servede meget smart og effektivt. Jeg havde ingen breakchancer, og selvom jeg returnerede bedre og bedre, som matchen skred frem, servede han bedre og bedre. De games, jeg blev brudt i, var en akkumulering af pres fra ham, og jeg tjekkede lidt ud af toughe dueller i begge games til at blive brudt, pga manglende selvtillid. Men jeg var som sagt meget tilfreds med spillet, og det var længe siden, jeg havde været så opmuntret efter et nederlag. Det var en god kamp, hvor jeg spillede til mine kvaliteter på dagen, anvendte de rigtige taktiske beslutninger men var oppe imod en bedre spiller, og resultatet var fair.

Den anden kamp var mere rodet. Begge spillere leverede meget op og ned tennis, og havde store udfordringer med at holde serv. Han dominerede baglinjeduellerne med sine tunge slag, og jeg havde meget tynd kvalitet specielt i den del af spillet. Jeg havde tynd adresse, og spillede meget kort. Jeg slog meget i nettet. Men jeg var ihærdig med at komme til nettet på trods af blandede bolcher deroppe, og jeg blev ved med at gå på serverne, selvom jeg lavede dobbeltfejl (bl. a. 3 ved 4-5 i første). Jeg holdt hovedet relativt koldt på trods af de mange udfordringer, og jeg er glad for, hvordan jeg håndterede kampen. Jeg havde chancer, og gjorde det rigtige, men kvaliteten var der bare ikke. Det kan jeg acceptere. Jeg kunne serve for andet sæt, men tog det ikke, og han kom op med nogle vanvittige slag på vigtige tidspunkter, og på trods af nogle vilde fejl, holdt han aldrig igen, og spillede for at vinde. Jeg er glad for, jeg ikke bakkede i min stil, selvom min krop længtes efter det.

Jeg er stadig med i double, hvor vi spiller 2. runde i morgen, da vores kamp i dag regnede væk.